Невероятните 2500 морски мили в Европа с ферибот, които отнемат 12 дни и се чувстват като круиз | Свят | Новини


Фериботите и лодките са сред най-важните транспортни средства в Норвегия поради обширната брегова ивица.

Множество фериботи свързват различни норвежки градове, както и крайбрежната страна с други нации в Северна Европа.

Експресни лодки и фериботи плават нагоре и надолу по норвежкото крайбрежие, позволявайки както на туристите, така и на местните жители да създават свои собствени маршрути и да достигат до местата, които харесват.

Сред най-зашеметяващите фериботни превози, от които хората могат да избират, е един, за който се смята, че е сред най-дългите в света – норвежкият крайбрежен експрес.

Това дългогодишно пътуване с ферибот предлага на пътниците уникален начин да посетят многото села и градове по красивите норвежки брегове със собствено темпо.

Пътуването с ферибот отвежда своите потребители от град Берген, Южна Норвегия, и малкия град Киркенес, който е известен с гледката си към Северното сияние.

Пътуването се предлага от две компании – Hurtigruten и Havila – и двете спират на 34 пристанища.

Пълното пътуване на връщане продължава 12 дни и включва масивни лодки – наподобяващи повече круизни кораби, отколкото фериботи – изминаващи около 2500 морски мили.

Подобно пътуване с ферибот дава възможност на хората да изследват малки рибарски селища и ферми, както и по-известни градове като Трондхайм.

Тези, които не искат толкова много дни да останат върху замръзналата вода, могат да изберат да пътуват само на север или на юг.

И Hurtigruten, и Havila също предлагат по-кратки пътувания с продължителност между два и три дни и фокусирани върху конкретни райони на норвежкото крайбрежие.

Лятото е най-популярното време за посещение на Норвегия поради по-меките температури и дългите часове на дневна светлина.

Въпреки това, онези, които искат да видят Северното сияние, трябва да се отправят към скандинавската нация между декември и февруари.



Source link